Langosbröd

2010-06-30 01:01:21 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..




Här kommer det utlovade receptet på langosbrödet.
Ca.16st små langosbröd.

Du behöver:

25 g jäst
3 dl vatten
1 stor kokt potatis
1 tsk salt
ca 7 dl vetemjöl special
samt 1 dl mjöl till utbakning


Lös upp jästen i ljummet vatten och blanda med en mosad potatis, salt och mjöl. Arbeta till en slät blank, ganska lös deg som får jäsa 35-40 min.
 
Ta upp langosdegen på mjölat bakbord och arbeta in lite mer mjöl och dela degen i 16 bitar. Kavla ut dem till ovaler, ca 15 cm långa. (jag plattade bara till degen med mjölade händer, gick precis lika bra)
Låt dem jäsa ca 10 min på väl mjölat bakplåtspapper.
 
Häll 3-4 cm olja i en tjockbottnad panna eller stor kastrull och låt den bli het. Prova med en liten bit vitt bröd. Blir den brun och fin snabbt så kan du fritera langosbröden, ett och ett, i oljan någon minut på var sida tills färgen är gyllengul. Fritera dem inte för länge då blir de hårda.
Jag andvände fritösen, och gjorde på samma sätt som ovan.
 
Lägg upp dem på galler med hushållspapper under och ät på en gång. Dom är inte goda kalla.

Tips:
All deg går inte åt på en gång om man inte är flera stycken. Så frys in degen och lägg ner direkt i fritösen när ska bjuda på langos nästa gång.

Garnering väljer du ju helt själv.
På denna är det vitlökssmör, ost, gräddfil, rödlök, räkor samt gräslök. Stenbitsrom är inte helt fel heller.
Bara lassa på det du gillar! =)


Recept från: receptfavoriter.se



Kommentarer

NAMN Kom ihåg mig?

EMAIL

BLOGGADRESS

KOMMENTAR:

Trackback
  
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu