DIY Kakfat

2012-06-29 22:59:56 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


 
Här kommer det utlovade pysseltipset! All information är från informationsbladet man får till kakfatsdelarna (mer info hittar du längre ner)
 
Du behöver:
 
♥ Kakfatsdelar
♥ Tallrikar
♥ Borrmaskin (ej slagborr eller skruvdragare)
♥ Kakelborr 6mm (kan även kalas porslinsborr)
♥ Maskeringstejp
♥ Stjärnskruvmejsel
♥ Vatten
♥ Penna
♥ Linjal
 
Börja med att göra rent tallrikarna ordentligt. När du väl har satt ihop ditt kakfat ska det helst inte diskas, utan bara torkas av med tex en magisk trasa. Vatten  i de borrade hålen kan leda till att porslinet så småningom spricker.
 
När tallrikarna har torkat är det dags att börja borra. Sätt ett kryss med markeringstejpen i mitten av tallriken. Detta görs för att förhindra att porslinet spricker. Mät sedan ut var mitten är och gör en markering med  pennan på tejpen.
 
Lägg tallriken på ett stadigt underlag. Ett tips är att lägga den på tejprullen, då skadar du inte underlaget när borren har gått igenom tallriken. Sedan sätter du borren mot markeringen och börjar borra. Observera att du behöver fukta borren med lite vatten för att förhindra att den slits ut på en gång. Det tar bara några minuter att ta sig igenom en tallrik, men självklart spelar tjockleken in.
 
Gör denna procedur på varje tallrik & montera sedan ihop dit kakfat!
 
Info: Jag köpte mina tallrikar på loppisen, men titta i skåpen hemma, du kanske har något fint som ligger & skräpar. 
Kakfatsdelarna köper du hos >>> kakfateriet, där har du många superfina varianter att välja på!
 
Lycka till! :)
 

Tillverkat egna kakfat

2012-06-28 23:47:53 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Jag har helt galet ont i armar & händer efter att ha tillverkat egna kakfat igår & idag. Men fint blev det, är riktigt nöjd! Och även fast jag sa att jag inte skulle göra fler efter dessa (för jag hade så ont i armar & händer som sagt) så var vi iväg på loppis idag och det blev ju några fat som kom med hem iaf. Haha typiskt mig.
Det blev lite andra fynd också som jag ska visa er en annan gång, mina projekt ni vet ;) mycket på samma gång.
 
 
Imorgon ska jag visa er hur man gör dessa kakfat, så att ni också kan göra egna :) Det är beroendeframkallande dock :)
 

Glad midsommar!

2012-06-25 18:41:53 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


 
Glad midsommar! Ja i efterskott, men iaf :) Hoppas ni har haft det mysigt med nära & kära & ätit massor av god mat! Vilken jäkla tur vi hade med vädret, så otroligt varmt hela dagen.
För oss blev det grönan på dagen, middag hemma & fest på kvällen. Kom inte hem förens tidigt på morgonen, det var länge sen jag var ute och festade så länge. En riktigt lyckad midsommar ♥ :)
Har inte så mycket bilder från dagen & kvällen dock då blogg-appen inte fungerar! Det har varit struligt med den appen i några dagar nu, går inte logga in..kanske bara jag som har det problemet? Störigt är det iaf.
Men ni som följer mig på instagram har ju fått se dom få bilder som togs iaf.
 

Lyckades

2012-06-21 01:15:26 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Ush va jobbigt det är att vänta, har ingen aning om när han kommer hem & jag kan verkligen inte sova även fast jag har försökt länge nu. Känner mig riktigt skruttig också så jag borde ju verkligen sova. 
Lyckades koka lite pasta på sista försöket iaf haha, men fick inte i mig så mycket dock. Gått ner galet mycket på dessa 10dagarna. Ush det är det sista jag behöver på min redan spinkiga kropp. Men det blir bättre när jag blir kry igen.
 
 
Men blev riktigt glad när jag hittade dessa i kylen som jag gjort för någon dag sen & glömt bort. Dom gick ner väldigt lätt! :)

En sak i taget

2012-06-20 19:37:54 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Jag har så mycket ideér på gång hela tiden så jag hinner fasiken aldrig göra klart dom. Måste bli bättre på att göra en sak i taget haha.
Av dessa tallrikar ska det bli kakfat, 2st trevånings som ni ser. Ska bara borra hål i dom på jobbet, för jag äger ingen kakelborr. Fint kommer det bli iaf. Älskar loppisfynd :)
 

Något riktigt roligt att se fram emot

2012-06-20 17:50:21 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Gud va tomt det är här hemma, katterna åkte igår & det är helt sjukt vad två små katter kan göra. Idag kommer iaf ♥ hem så jag slipper känna mig ensam så länge till, skönt! 
 
Ni vill kanske veta hur det gick igår? Jag vet inte om man ska skratta eller gråta men jag fick ju ställa in allt, sitter dundersjuk igen! Har feber & så sjukt ont i halsen att jag inte ens kan sova. Jäklar vad trasig jag är hela tiden.
Men jag har något riktigt roligt att se fram emot som håller mig lite glad iaf, kan inte säga vad det är riktigt än men det känns fantastiskt kul! Lovar att säga sen när allt är mer klart :)
 
 
Jag ska försöka få i mig något att äta nu tänkte jag, har ingen aptit bara. Lyckats bränna 3 kastruller med makaroner redan för att jag är så vimsig idag, hur skulle det sluta om jag hade orkat göra något mer avancerat? :) Jag ska göra ett sista försök iaf & sen lägga mig i sängen & sova lite. Sömn & vatten är det bästa när man är sjuk.
 
Kram kram

Lycka till

2012-06-19 00:51:04 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Kom hem för ett tag sen från Mimmi som bjöd över mig på middag & fika. Skönt det var att komma ifrån lägenheten en stund känner jag. Man får alltid mer energi av att träffa vänner & prata av sig ♥ En promenad i regnet hann vi   med också, så skönt :)

Nu blir det att försöka sova (lycka till) för imorron så ska jag till tandläkaren & borra, fy fasiken. Jag är sjukt rädd för sprutor & att borra, så vi får se hur det går. Sen ska jag hinna jobba lite innan och lämna katter efter. Full rulle imorron. Får man sätta sig som en femåring på golvet & vägra? :)



Haha, det är inte alltid så lätt att få djuren att ligga stilla när man ska fota ;)
Gonatt på er!

Nya bloggdesignen

2012-06-18 13:28:35 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Då var nya bloggdesignen äntligen uppe! Det är lite små justeringar kvar bara. Alla länkar försvann dock, bara två kvar! Fan, jag som är så dålig på att komma ihåg adresserna. Ni får skriva en kommentar så att jag får med dom igen :)


Dom där armbanden

2012-06-17 23:30:34 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Suttit här i flera timmar & försökt få tummen ur till att göra dom där armbanden jag tänkt att göra så länge nu.
Flätade av broderigarn. Har dock ingen energi alls till att sätta igång med det.
Har iaf varit på långpromenad när hundarna kom hem tidigare idag, så något vettigt har man ju gjort. Ja, jag var ju & köpte dom där garnen också :P Får se om det blir av idag eller om jag ska fokusera på att göra det imorron istället.

Vill ändra nytt nu

2012-06-13 19:58:36 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Jag är så fruktasvärt rastlös men endå helt orkeslös. Sjukt konstig känsla som är jätte svår att beskriva. Man vill massa men orkar ingenting. Som att ha feber fast man igentligen inte har det.
Har fått upp några annonser på tradera nu iaf. Inte många men det är en början iaf. Har 4 överfulla ikeakassar som ska säljas. Har fått upp 5st annonser som det ser ut nu haha :)
Jag har ju pratat om en ny bloggdesign hur länge som helst nu, men jag tror nog att jag gör en enkel variant just nu & laddar ner en gratis :P Vill ändra nytt nu!

Fullt hus med djur

2012-06-13 17:03:03 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Nu när ♥ är i Ukraina så passade jag på att ta hit missarna. Trodde Sigge skulle vara sur på mig (han brukar vara det om jag lämnat bort honom haha) men han har bara varit supermysig & kelig. Skönt att ha alla djuren här medans han är borta, blir så tomt annars! Så nu är det fullt hus med djur igen, precis som jag gillar :)
Jag har så svårt att hitta ny ägare till dom, någon vänlig själ där ute som vill adoptera?

Ett kap

2012-06-07 17:43:06 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


När jag var nere hos Veronica sist så fyndade jag dessa fina tallrikar. Köpte även 1 pajform i lila & två gratängformar i samma vita färg som tallrikarna. Riktigt nöjd är jag! Lagom romantiska & lite nött med brun färg på sidorna. Dessa kan man lätt matcha genom att ha udda tallrikar till förrätten ovanför för att få lite mer romantisk stil. Önskar jag hade ett riktigt stort matbord som jag kunde duka upp till fest på ;)
Synd att det inte fanns i djupa tallrikar dock. 25kr/st för dom stora & 15kr/st för dom små. Det tyckte jag var ett kap! :)

Glossybox

2012-06-06 15:41:38 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Månadens box gjorde mig verkligen inte besviken! Den enda produkt jag kanske hade önskat var en annan är stylinggelen, då jag inte använder gel. Men testa den ska jag göra iaf, är det inte det som är tanken? :)
Min absoluta favorit var som ni kanske ser parfymen & bodylotionen från Viktor & Rolf. Priset på parfymen är 715kr/50ml & för Body lotionen 495kr/200ml. Så tyvärr kommer jag inte ha råd att köpa denna, just nu iaf.
Har städat i mitt pysselskåp & lådorna man får produkterna i passar perfekt till att ha småpyssel & annat i & är dessutom i min favoritfärg, lila ;)
För att börja prenumerera på Glossybox du också så klickar du på bilden nedan!

Gud så glad man blir av blommor

2012-06-05 20:32:48 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Inatt hade jag riktigt svårt att sova, jag var jätte trött..men det bara kröp i kroppen. Sån där obehaglig känsla när man blir helt kallsvettig & bara vrider & vänder på sig.
Vi var på över en timmes kvällspromenad ett tag innan & jag hittade massa fina blommor på vägen. Hur skönt som helst! Tre vaser fick fyllas när jag kom hem. Gud så glad man blir av blommor, jag vet att jag tjatar, men jag blir verkligen det haha. Märks ju inte alls här på bloggen va? ;)
Hela dagen i övrigt kändes jätte bra & jag var pigg & glad hela dagen. Typiskt att den skulle avslutas så dåligt,  men det kommer fler dagar :)
Nu ska jag knåpa ihop ett inlägg om vad som fanns i månadens glossybox åt er :)
Puss & kram

Växthuset

2012-06-05 19:57:02 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Jag hade ju lovat att visa resultatet på hur det blev i växthuset, bättre sent än aldrig haha ;)
Hade bara dåliga bilder i mobilen, men på denna ser man iaf hur det blev :) Hade det varit jag som ägde växthuset så skulle det dock ha varit minst dubbelt så mycket blommor till, samt lite tyger & så, men man får göra det bästa av vad man har & jag tyckte det blev riktigt mysigt där inne iaf!

  
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu