Bloglovin-ikon

2011-09-29 18:01:05 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Nu ni har jag fixat lite här på bloggen! ;)
Jag har varit med i bloglovin länge nu, men har ju helt glömt bort att meddela er om det! Men nu finns det en bloglovin-ikon till vänster i menyn som ser ut såhär:
Ganska tråkig men den får duga just nu ;)
På den klickar ni bara, för att sedan klicka på follow. Har ni inget konto på bloglovin så skaffa ett! :D Hur smidigt som helst att slippa gå in på alla favorit-bloggar & ha dom samlade där så man ser alla nya inlägg som läggs upp på en gång :)
Tjingeling!

Vad pärlor man har!

2011-09-29 16:05:09 / 2 kommentarer kommentera inlägget?..


Herregud vad pärlor man har! Jag köpte för ett tag sen förvaringsboxar till alla pärlor & smyckesdelar så att man kan få en bättre bild av vad man har hemma. Vilket var mycket mer en vad jag trodde! Köpte 6st boxar och kommer behöva köpa minst 4 till. Bra sen när man ska till pärlmässan iaf :) och man blir verkligen sugen på att pyssla när man ser hur allt är iordning :D

DIY: Drömfångare

2011-09-28 22:47:37 / 2 kommentarer kommentera inlägget?..


Även fast jag inte borde tänka på pyssel just nu så kunde jag inte låta bli att göra klart min drömfångare igår :) Och den blev precis som jag ville!
Jag kommer nog inte kunna låta bli att göra fler. 2 till i andra storlekar skulle vara fint att hänga ihop som en tavla ovanför sängen. Då lär det verkligen inte lyckas smita förbi några elaka drömmar heller ;)

Tänkte självklart dela med mig av hur man gör till er också! :)
Så här kommer det: Hur du gör en drömfångare.

Du behöver
:
1 ring i önskat storlek & material. (Jag köpte min på Panduro Hobby i metall)
Läder/tyg (jag använde beige mockaimitation, också från panduro)
Snöre, tunn vaxad bomullstråd i naturfärg hade jag till min.
Lim
Sax
Dekoration tex: pärlor, fjädrar, snäckor.
1. Börja med att limma fast ena änden på bandet och när det torkat så virar du snöret runt hela ringen så att den täcks helt. Avsluta med att klippa av bandet så den passar in snyggt där den andra börjat och limma. Låt torka.

2. Klipp en önskad längd av bandet som du ska göra ett hänge av. Fäst den över den limmade delen med en dubbelknut och sedan en enkel knut längre upp.
3. Klipp till en bit snöre, olika längd beroende på ring såklart, men jag hade en ring på ca.15cm i diameter & behövde ca.3,5-4m tråd.
Knyt en dubbelknut så nära hänget som möjligt och klipp av strumpen. Dra sedan ner knuten så den sitter på undersidan av ringen (in mot mitten) & för att börja på ögglorna gör du sedan följande: ta tråden över ringen, runt & igenom ögglan och sedan drar du åt. Desto närmre du gör mellanrummen på ögglorna ju mindre hål blir det i "nätet".
4. Hur hårt man drar åt och hur brett man gör är smaksak. Jag drog åt hårt på min & hade ganska tätt.
När du kommit nästan ett helt varv runt (lämna ett litet mellanrumm mellan första och sista ögglan) börjar du istället att knyta på samma sätt som innan, fast runt ögglan istället för ringen. Se till att det är centrerat och att du drar åt så det inte blir för löst.
Fortsätt tills ditt nät är klart och om du skulle vilja ha pärlor i nätet så trär du på dom där du vill att dom ska hamna medans du gör nätet.
För att avsluta gör du en dubbelknut och drar åt ordentligt så att nätet blir spänt.
5. Nu pyntar du över önskemål!
Jag använde mig av träpärlor med stort håll i så jag kunde trä igenom dom på banden som jag klippte till. Samma band som jag hade för att klä ringen.
Sedan limmade jag fast fjädrar vid pärlorna & voilaaa!
Om det var något som kändes oklart så tveka inte att fråga!
Lycka till! :)

Kommit igång

2011-09-27 12:39:10 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Hej alla fina läsare. Jag vill bara göra ett snabbt inlägg om att det inte kommer skrivas så mycket här på ett tag (kanske ni redan märkt :P) och det beror helt enkelt på att jag inte har tid och ork just nu. Men det kanske kommer upp ett inlägg då och då, så ni kan ju fortfarande kika in! Jag ska försöka att få upp lite inlägg ändå :)

Det som hänt under tiden jag inte skrivit här är att jag kommit igång med simningen igen. Känns jätte skönt! Jag har även olika andra grejer på gång som jag tycker är jätte spännande. Nästa vecka ska jag tex på starta eget mässan och det känns extremt kul! Sen skulle jag ju lägga upp lite bilder från Stadsteatern också, men det har jag glömt bort ;) men det kommer.

Ha det så bra tills nästa gång!


Fina Hugo

2011-09-15 19:15:46 / 2 kommentarer kommentera inlägget?..


Så typiskt mig att lägga upp 100 inlägg på samma gång eller inga alls på flera veckor, men var bara tvungen att visa fina Hugo i sin nya scarf :) ♥
Ps. Fick en fråga av en söt läsare vad Hugo är för ras & ifall du missat mitt mailsvar så är han: King charles spaniel, Tibetansk spaniel, cocker spaniel & papillon. En salig blandning men ett perfekt resultat! Enligt mig själv iaf :D

DIY: Sliten look

2011-09-15 19:11:27 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Tänkte denna gång visa er hur man gör för att få en sliten look på ett föremål.
Jag har velat ha en tallrikshylla länge & hittade en för ett tag sen på Myrornas i centrum som jag tänkte måla om, men vilken olackad möbel som helst går bra.
Du behöver:
Svart färg, jag köpte hobbyfärg från Rusta (ca.20kr) & det räckte med en halv burk.
Vit färg, där köpte jag 2,5L väggfärg från Rusta (kostade ca.130kr har jag för mig) Men ska man ha till en liten möbel behöver man självklart inte så mycket färg, jag använder mycket vit färg annars, därför jag slog till på den stora burken.
Pensel
Sandpapper
1. Börja med att måla möbeln svart. Jag målade bara där jag vet att jag kommer vilja ha slitet så jag spar lite färg.
2. Sedan målade jag tallrikshyllan med den vita färgen. 3 strykningar fick det bli innan det täckte den svarta färgen ordentligt, men det där ser du själv.
3. Använd sandpappret & slipa på dom ställen du vill ha det "slitet". Kanter blir naturligt nötta först, så ett tips är att slipa där. Hur slitet det ska se ut väljer du själv.
Nu är det ju så att jag inte har någon plats för denna hylla ännu, haha. Men när den kommer upp på väggen kommer det hamna silver brickor, någon fin bok, något i zink & kanske en liten "hjärta på tråd"-blomma om jag har tur att den får plats :)
Lycka till! :)

Göra en egen halsduk

2011-09-15 17:44:08 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Ojojoj vad tiden går undan! Bloggen har helt glömts bort, skärpning Inger :)
Ja vad har ni missat då? Inte så mycket... Jag rullar på med min rehabilitering som vanligt & hälsan går upp & ner. Just nu känns det som jag börjar bli sjuk, är jätte konstig i halsen men det bryter inte riktigt ut. Hoppas jag inte är jätte sjuk på lördag iaf för då ska vi på spa. Det ska verkligen bli helt underbart att få ryggen ordentligt knådad så man kanske slipper ha ont i den mer. Välbehövligt!
På tisdagar har jag börjat i en grupp som heter kreativ verkstad. Det är ett gäng blandade människor som gör det som faller en in kreativt, men man sitter samlade istället för att sitta hemma ensam & pyssla. Hur bra som helst, för man får såna bra tips och idéer. Och kursledaren är otroligt kunnig med allt möjligt så man kan få hjälp om det är något man vill pröva på. Som i tisdags lärde jag mig sticka :) Så jag ska göra en egen halsduk tänkte jag. Verkligen ett nybörjarval, haha, men man måste ju inse sina begränsningar ;)
Sen sydde jag en liten scarf till Hugo som var med & blev kelad med i två timmar :) Han var rätt nöjd kan man säga.
Imorgon ska jag till Stadsteatern på studiebesök. Vi ska få gå bakom kulisserna & se alla häftiga kläder & rekvisita. Ska se om man får fota så ni kan få se lite bilder här på bloggen sen :)
Nää nu måste jag äta lite middag känner jag, magen kurrar som en traktor.
Puss & Kram

  
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu