Seg i kolan!

2011-06-29 23:00:24 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..




Nu är man bra seg i kolan! Har varit vid vinterviken hela dagen där det blev sol & bad. Ja...jag badade också ;) har dock inga fotobevis på det haha. Så ni får tro på mig helt enkelt. Hugo är också badkruka, men han doppade sig också. Helt sjukt varmt idag!
Efter det har vi suttit på berget utanför & grillat. Gud va gott det var :D Kyckling med sallad & tzatziki, majskolv och bröd med vitlökssmör. Sen avslutade vi med att grilla marshmallows..mmmm :)
Nu blir det att titta på film & somna på soffan :P
Natti natt.

Passa på att vara ute

2011-06-27 17:32:14 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Vilken jäkla helg, jag är helt slut! Inget blev som man hade tänkt, men det löste sig tillslut iaf.
Skulle igentligen städa nu hade jag tänkt, men jag sitter bara som en klump i soffan, helt degig av värmen och trött. Ska spela lite kubb med Börje som slutar snart, man får passa på att vara ute när det är så fint väder. Sen ska han bjuda mig på middag. Renskavsgryta som han gör så bra. Det är verkligen skönt att slippa allt det där med mat ibland och bara bli bortskämd. Jag har tappat det där med matlagning helt det senaste halvåret. Det har inte kännts roligt av någon anledning. Jag som älskar mat & matlagning, så kan jag knappt koka pasta längre :P Men det där kommer tillbaka! Nu blir det att rota fram kubbet & möta upp B.
Hoppas ni haft en kul helg!

Tvätt & städ

2011-06-23 14:35:28 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Ush vilket väder det är idag. Helt dyngsur är jag efter att jag sprungit fram & tillbaka till tvättstugan. Stortvättar mattor, gardiner, sängkläder, you name it! Vi ska antagligen vara hemma hos mig imorgon och det luktar kattpiss i hela lägenheten! :( Det är en katt som kommer in här när Molly & Sigge är ute och kissar överallt! Men nu jäklar ska det bort. Kommer vara helt slut när jag är färdig, men bättre det än att det luktar kattkiss. Ush!
Ska äta en bit mat nu innan jag fortsätter med tvätt & städ. Hoppas ni inte behöver stressa ihjäl er över midsommar :) Kramar.

Smultron är så gott

2011-06-21 15:19:58 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Idag är en sån där dålig dag. Där man vaknar upp på morgonen & bara mår konstigt av någon anledning. Kanske för att man sovit dåligt eller något, jag vet inte riktigt. Men bättre kommer den bli iaf, för Marie har bjudit över mig på middag hos henne, så jag & Hugo ska börja röra på oss om ett tag :)
Jag & hundarna kom precis in från en promenad och det var verkligen skönt att bara vara för sig själv med dom en stund. Passade på att plocka lite blommor som vanligt med ;) så hittade jag en stor plätt smultron, men det var bara några som var mogna, så dit får jag gå tillbaka vid ett senare tillfälle för att plocka fler. Smultron är så gott :)
Nu har jag inte tid att sitta här. Måste göra mig klar så vi kan åka! :)
Puss & Kram

Exakt som jag ville

2011-06-20 17:34:34 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Tänkte att jag skulle visa er hur det blev med möbeln som jag köpte förra veckan på myrornas. Vilken tur jag hade som inte köpte tv-möbeln från Ikea för 1.200kr och istället hitta en för 100kr :) Ibland ska man ha tur! :)
Glömde ta kort innan jag målade det svarta, men ni ser ju att den är i furu ;) (Obehadlad som tur var) Sedan blev det 3 lager vit färg för att täcka ordentligt. Så roligt hade vi det en fredagskväll ;) tack sötis för hjälpen!
Ovan ser ni innan och efter att jag slipat på dom ställen det skulle se nött ut. Och resultatet blev exakt som jag ville & hade tänkt :D Tusen gånger roligare än att köpa en möbel på Ikea som sjukt många andra har exakt likadan av. Man börjar sakta men säkert byta ut till saker man verkligen vill ha. Inte bara har för att ha sina saker någonstans.
Nu är den gamla kastad också! Duktig jag är som kastat något haha ;) Jag har lite svårt för det. Tänker alltid att jag kan ändra om prylarna, men dom står mest i källaren och tar plats. Men denna möbeln var så sjukt tråkig och ful, även om man skulle gjort om den så den fick åka till tippen :)

Emmys kalas

2011-06-17 15:07:00 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Strax blir det att knata ner till centrum & lämna hundarna hos B´s föräldrar som så snällt ställer upp att passa dom i helgen :)
Sen blir det att försöka få hem den där möbeln som jag köpte igår. Tur att man får bärhjälp iaf! :) Tänkte att man skulle hinna med att sola också vid simhallen, så man inte har så likbleka ben i klänningen imorron på Emmys kalas ;) Kommer nog se blek ut ändå haha, men man kan ju försöka iaf.
Sen ska jag köpa lite mer rökta räkor på Ica när jag ändå är ute & ränner. Dom har erbjudande just nu! :D I´m so happy! Mmmm....

Fyndade gamla bestick

2011-06-16 14:05:54 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Nu har jag nyss kommit hem från sjukhuset med ett stopp på Myrornas i centrum. Vissa har ju svårt för det där med använda grejor, men jag älskar att dom är nötta & använda. Så länge man vet att man kan göra rent dom är det ju hur lugnt som helst.
Fyndade gamla bestick (gafflar & knivar, 12 av varje), 2 stora skedar, en liten kastrull, en fin glasburk & en tv-möbel. Allt för 275kr! Möbeln har jag inte hämtat hem ännu så den får ni se sen när jag ska göra om den till en mer sliten look :)
Krukan och rullen är dock från en blomaffär vid Danderydssjukhus.

Hyrt film

2011-06-15 21:12:18 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Nu har vi varit nere & hyrt film. Det är bara skit på tv nu för tiden känns det som. Vi hyrde iaf The other guys & The switch.
Jag gillar Jennifer Aniston (kanske för att jag är ett vänner-fan) men jag tycker hon är en bra skådis. Och gillar oftast typen av filmer hon spelar i. Oftast ganska förutsägbara, men ändå må bra filmer ;) Och Will Ferrell brukar vara riktigt rolig. Så jag hoppas den filmen är riktigt kul!
Ni får höra vad jag tyckte sen..tjing tjong
Ps. Det vart något skumt med inlägget om Molly, det var nytt för dagen men hamnade av någon konstig anledning under ett gammalt.

Hundarna gillar glass

2011-06-13 17:18:53 / 2 kommentarer kommentera inlägget?..


Man kan säga att hundarna gillar glass :) Så sjukt söta när dom äter med hela ansiktet haha. Det blir nog dax att klippa Willma idag. Dom blir så varma och slöa i värmen som det är redan, så inte ska hon behöva gå runt med tjocktröja :) Nu ska jag gå ut med dom en stund och sen äta frukost  (nej jag har inte sovit tills nu, inte ätit ännu bara :P)
Kram kram

Lilla Molly

2011-06-13 17:12:26 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Klockan är över 17 och jag har nyss ätit frukost! Jag har verkligen blivit dålig på att äta. Inte bra alls! Nu finns det iaf mat hemma. B & jag tog en promenad till Lidl nyss, så kylen innehåller lite mat nu iaf :P
Resten av dagen blir lugn med småpyssel hemma och hockey mitt i natten som vi tänkte titta på. Längtar som bara den, det är ju ändå NHL-final! En avgörande sådan. Hoppas verkligen att Sedinarna fixar detta till Vancouver nu!
Näää...B-Jay hjälpte mig med det sista haha, kunde inte bry mig mindre om den hockeyn haha. Men uppe ska jag försöka vara och titta med honom :P
Nu ska jag ner till källaren & försöka mosa in lite saker och hoppas på att det inte ramlar tillbaka över mig :P
Undra vad hon tänker på lilla Molly :) Bra söt är hon iaf! :)

Present på burk

2011-06-13 13:26:04 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Present på burk
Detta pyssel hittade jag i en av mina favorit tidningar: 101 nya ideér. Jag gjorde dock lite små ändringar :)
Beskrivning om hur dom gjordes kommer här:

(Beskrivningen går bildvis högst upp från vänster i vågrätt ordning)
1. Öppna burken i botten (en burk med infälld öppnare). Töm innehållet och rengör burken noga. Låt den torka väl.
2. Lägg i silkespapper i botten (som då blir det första man ser) och kanske ett litet skrivet kort.
3. Täck även kanterna med silkespapper.
4. Fyll burken med det du valt (jag valde ett armband, gräddkolor & små doftljus)
5. Vik sedan ner pappret över, så att du täcker det du har valt att fylla din burk med.
6. Klipp ut en runt kartongbit som blir botten på burken. Klipp den lite mindre en yttermåttet på burken.
7. Limma kanterna. Jag använde limpistol.
8. Välj sedan ut vilket papper du vill ha. Det finns tex scrap-papper i hobbyaffärerna i massor av färger och mönster.
9. Klipp till pappret som blir omslaget och limma fast.
10. Och nu när den är klar kan du piffa den lite till om du vill.
Jag satte tyg och snöre som bilden visar längs upp i detta inlägg. Men man kan ju även köpa eller skriva ut söta ettiketter och sätta på burken.

Det var helt klart en uppskattad present som ni borde testa! :)

Inflyttningsmys hos Mimmi

2011-06-13 12:35:43 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..



Dagarna går verkligen fort ibland. Man hinner inte mer än att blinka så är det helg och sen ny vecka.
I fredags blev det jätte lugnt, lite städning och en god drink fick avsluta den dagen.
I lördags vart det inflyttningsmys hos Mimmi. Åkte tidigare och åt middag med henne innan dom andra kom förbi. Och inflyttningspresenten var verkligen uppskattad! Även från Ludde ;) (för er som undrar varför det ligger bananer i korgen :P)
Min klänning från H&M och skor från skopunkten fick invigas också.


Ganska sent tog vi en taxi till White room, och hör och häpna, Camilla var inte där! ;) Men jag, Rami & Nicole hade jätte roligt och dansa massa innan jag vinglade hem. Pucko som man är så hade jag glömt bort att mina flipp-flopps låg i väskan haha. Man var lite rund om fötterna :P

Idag ska jag hämta hem mina gullis hundar från mamma och sen bara ta det lugnt.
Puss och kram. Hoppas ni haft en bra helg!

Använda dina resminnen

2011-06-13 11:33:36 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


När jag var liten och vi var ute i skärgården varje sommar så plockade jag alltid med mig sten, sand, blålera..you name it. Mamma undrade alltid varför det knappt gick att flytta min väska :P
Och det där sitter fortfarande kvar. Jag har bara lärt mig (säger vi) att begränsa hur mycket jag ska ta med hem och vad jag kommer använda. Så tipset är alltså, ta inte med mer hem än vad väskan håller för. Nä, tipset är att använda dina resminnen till något fint och/eller användbart. För hur många gånger har man inte köpt någon skit pryl som bara står och dammar och inte är speciellt snygg egentligen bara för att det står tex Rhodos på den? ;)

En bunt ranunkler

2011-06-10 18:57:24 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Gud vilken varm dag det är idag! Jag har varit i Barkarby & fixat med Mimmis inflyttningspresent till imorron. Blev jätte bra! Hon kommer nog bli jätte glad :) Hade dock sönder en av presenterna direkt när jag kom hem. Typiskt mig, klantarsel som man är haha. Aja, det räcker gott och väl med det hon får nu ändå :)
Stannade till på Plantagen också. Det är nästan ett måste när man tar en sväng ner dit. Och det blev en bunt ranunkler som köptes. Gud va fina dom är! :)
Handkrämen kanske ni ser är från H&M :P den kostade 39.90kr. Vilket jag iof tyckte var dyrt för att vara så liten. Men jag föll för den söta tuben. Så lukta den så gott me :)
Städ & fix är det som gäller idag. Händer kanske att jag & B hittar på något skoj ikväll. Men vi får se vad vi orkar.
Kram kram

Varm pastasallad med pesto

2011-06-08 21:54:43 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


4port.
400g färsk fylld pasta
200g champinjoner
1 st purjolök
smör
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
1 st romansalladshuvud
2 dl Arla Köket riven ost mozzarella
Pestodressing:
2 dl Arla Köket turkisk meze matyoghurt
½ dl röd pesto
Rör ihop dressingen. Koka pastan. Skiva svamp & purjolök. Fräs svampen i smör i stekpanna. Lägg i purjolökenpå slutet. Salta & peppra. Dela salladen i bitar. Häll av vattnet från pastan & rör ner lite smör. Blanda pasta, svamp & sallad på ett fat. Strö över ost & ringla över pestodressing.
Recept från Arla köket.

Gladare & piggare

2011-06-08 21:14:26 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..



Gud va tiden går snabbt när man har roligt. Länge sen jag skrev här nu. Så mycket som hänt så jag vet inte vart jag skulle börja om jag gjorde ett inlägg om det. Så jag struntar nog i det :)

Denna dag har iaf gått till att träffa mamma på fika. Det är så mysigt att ha henne över på besök! ♥ Man blir genast mycket gladare & piggare. Ja just ja, titta efter en lägenhet närmare henne var det ju. Vill inte bo kvar här direkt. Inte så mycket som lockar. Förutom B-Jay då =P
Vi hade en favorit i repris igår & satt på balkongen med drinkar, rökte vattenpipa & lyssnade på monday morning på repeat haha. Helt underbart att sitta på balkongen på sommaren med ljus och alla blommor :)

Hundarna är hemma några dagar nu också, mina sötnosar. Vad skulle jag göra utan dom? Nybadade & mjuka har dom blivit idag me :)

Nu tänkte jag lägga upp receptet på dagens middag till er.
Puss & kram

  
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu