Supergod krämig aioli
2009-05-31
18:52:17 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Den här aiolin är verkligen jätte god. Jag gjorde den i förrgår till kyckling. Så gott!
Men den är också jätte god till tex räkor eller friterade potatisskal.
Du behöver:
1 vitlöksklyfta
3 äggulor
1 tsk vatten
4 dl neutral olja
1-2 dl crème fraiche
salt
1/2 krm kajennpeppar
citronsaft
färsk basilika (några blad)
Vispa eller mixa äggulor och vatten i 1-2 minuter. Tillsätt därefter oljan i en tunn fin stråle under kraftig vispning till en homogen smet.
Lägg över aiolin i en bunke (om du andvänt visp kan du ju såklart andvända bunken du har vispat i) och pressa ner vitlöken. Blanda i crème fraiche och krydda med salt och kajennpeppar. Blanda inte allt för mycke då crème fraichen lätt blir lös. Blanda i citronsaft & basilika efter smak. Låt stå kallt till servering.
Kommentarer
Trackback