Supergod krämig aioli

2009-05-31 18:52:17 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..




Den här aiolin är verkligen jätte god. Jag gjorde den i förrgår till kyckling. Så gott!
Men den är också jätte god till tex räkor eller friterade potatisskal.

Du behöver:
1 vitlöksklyfta
3 äggulor
1 tsk vatten
4 dl neutral olja
1-2 dl crème fraiche
salt
1/2 krm kajennpeppar
 citronsaft
 färsk basilika (några blad)

Vispa eller mixa äggulor och vatten i 1-2 minuter. Tillsätt därefter oljan i en tunn fin stråle under kraftig vispning till en homogen smet.

Lägg över aiolin i en bunke (om du andvänt visp kan du ju såklart andvända bunken du har vispat i) och pressa ner vitlöken. Blanda i crème fraiche och krydda med salt och kajennpeppar. Blanda inte allt för mycke då crème fraichen lätt blir lös. Blanda i citronsaft & basilika efter smak. Låt stå kallt till servering.


Tips för hållbarare syrener

2009-05-31 18:36:30 / 2 kommentarer kommentera inlägget?..




Om du har plockat syrener ute så kanske du märkt att dom vissnar och säckar ihop väldigt snabbt.
För att dom inte ska göra det lika snabbt iaf så snittar du först som vanligt men det snitter räcker inte riktigt för att dom är väldigt törstiga av sig. Så hamra lite på slutet av snittet så det skivar sig lite. Sen ställer du dom i varmt vatten med lite socker i så håller dom mycke bättre! =)

Oplanerad utgång....

2009-05-31 18:30:00 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Igår fyllde Jess år...Hipp hipp hurraaa om du läser =)
Jag sov bara 4 timmar på natten,jobbade, stressade hem o gjorde mig iordning och åt middag. Iväg till Börje. Sen åkte vi till henne. Jag trodde vi bara skulle vara där. men tydligen var det planerat att gå ut =) Hade jag helt missat. Hade inga pengar eller dricka men det ordnade Jess haha =) Så vi vart lite på lyret...Speciellt Jess haha =D

Sov typ 4timmar inatt också...och jag kan säga att det inte var det lättaste att vara på jobbet idag...haha...Jag tog med mig Jeanette och åt lunch..Jag åt en jätte god foccacia. Mmmmmm....

Skulle ha städat nu när jag kom hem..men jag orkar verkligen inte! Hur trött som helst...Det blir att bara slappa massa idag istället.

Boooorn too be sheeep...den e så rolig den reklamen haha =)

Ska skriva ett recept & ett litet tips nu...sen vila lite.

Puss puss

Inte otippat!!

2009-05-29 16:47:30 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Kan jag ha mer otur...Nej! Jag går för att lämna allas paket på posten. Så tar dom extra 12 kr på varje paket för att dom var stora. Varför kan dom inte skriva det i tabellen man får hem. Jag gick ju bara efter den. Så inte nog med att man står för emballage utan nu fick jag lägga ut 160kr på alla paket som skulle iväg. Plus på alla andra ca 10 paket till som ska iväg. Så det blir 160kr till! Och inte kan jag få tillbaka det eftersom det inte stog i auktionen.
Kul...blev att man gav bort allt istället. Då är det ju inte direkt värt det med allt jobb man lägger ner =(

Willma kräktes nyss me. Jag som redan mår illa. Haha...Men man får se det såhär att när man är på botten så kan det ju inte annat än gå upp? Eller? =)


Jordgubbar & drömmar

2009-05-29 14:11:12 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Gud va skönt väder det är idag. Sitter & tittar i mina favorit tidningar & äter jordgubbar. =)
Drömmer mig bort om ett eget hus på landet...det vore nånting de...

 

Åt upp min jordgubbe som blivit mogen nu. Den var så god! Smakade som ett stort smultron =)...Så nu väntar jag otåligt på att det ska ploppa upp fler =)

Köpt frimärken för 600kr idag. Hur många paket som helst som ska iväg. Måste bära iväg alla snart. Så jag har det överstökat. Måste städa också. Hur mycke disk som helst. Blää..inte alls motiverad. Men jag måste för det finns inget rent kvar haha =) Så går det om man inte diskar på en gång.

Fick hem två paket idag med posten..så det var en bra överaskning.


Necessären fyndade jag på tradera för 5kr & mascaran & blushen också från Face fick jag i premie från veckorevyn. Blushen är verkligen jätte fin!

Jag vann 2 nessesärer till helt svarta. En större & en "vanlig"....behövde de. Min sminkpåse börjar bli skruttig.

Undra om jag ska lägga upp det sista på tradera nu...hmm...lämna paket först..sen kanske...Men jag måste endå vänta på att Janne kommer & hämtar Hugo. Han ska få följa med till landet i helgen =)...Men Willma ska va kvar hemma. Jag sov så gott med min sötnos i ansiktet haha. Gud va hon snarkade. Så hon sov nog rätt bra hon också =P



Nä nu ska jag äta någonting...är jätte hungrig...

Puss hej...


Tålamod...vad är det?!!!!

2009-05-29 02:22:31 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Oj vad tiden bara sprang iväg...Skulle skriva här redan vid 23 men det kom upp annat...Har testat på att gjuta lite...Nu måste man bara vänta ett helt dygn på att det är klart...Och jag har igen lust att vänta haha =) Hoppas det blir bra..Då kommer de bli en ny hobby jag blir beroende av =)

Idag har jag bara varit hemma. Har så ont i kroppen. Värk precis överallt. Så är det mer en 2veckor kvar tills min tid på sjukhuset. =(

Håller på att packa allas vinster fint & så så det ska skickas imorgon. =) Hoppas alla blir nöjda. Roligare om någon annan får andvändning av det man själv låter ligga av någon anledning. Ones trash is some onther ones tresures =) Haha säkert ingen vidare stavning på det där..men ni förstår =)

Börje plutt kom förbi med några lådor från jobbet så jag kunde skicka vissa skor jag sålt i dom. Shit vad frimärken det går åt att skicka. Ska köpa ca.70-80st imorgon...och då är det bara några paket. Dyrt att skicka post.
Vi drack iaf varm choklad med grädde & mini marsmellows...mmmmm...gott gott =)

 
Börje klagade inte iaf =)


Hämtade mina sötnosar idag också!! =D guuud vad man saknat dom. Helt sjukt mycke!


Haha...min lilla gremmling har kommit hem. Borde klippa henne snart igen =)


Ush...man har betalat sina räkningar nu. Pengarna kommer in & pengarna försvinner. Helt hopplöst. Men nu e det gjort iaf. Bättre att ligga plus minus noll än att inte kunna betala dom alls.

Ska upp tidigt imorgon så jag måste nog försöka sova nu....
Hoppas det går bra för dig att packa B =)

Puss & gonatt ♥


Riktig traderare....

2009-05-28 01:44:47 / 2 kommentarer kommentera inlägget?..


Jag har lagt upp massa kläder,skor m.m på tradera...Vilket jobb det är. Ligger massa saker överallt hemma med lappar om vad som ska till vem och hur mycke dom ska betala. Vilken förlust man går med igenligen till skillnad på vad man betalat för allt. Men man kan ju inte ha det liggandes för det. Bättre att man får nånting för det och bli av med det istället. Ska bli skönt att få det sista sålt och ivägskickat. Det sista ska jag lägga upp imorgon.
Kan verkligen behöva varenda krona jag får in. Har 50kr kvar när alla räkningar är betalda...blää..det räker inte till mycke mat där inte...men som sagt..tur att man säljer lite saker =)

I miss my baaabiiieess =( Imorron hämtar vi dom nog. Får se om det löser sig till helgen.

Haft en skit jobbig dag..massa jobbiga möten. Mådde inte så bra efter de. har tid i juni hos sjukgymnast nu iaf. Läskigt...hoppas inte jag måste operera revbenen iaf. Vill inte!!! =(

Var och lämnade min kamera på lagning idag. Så nu kan jag bara andvända min stora kamera. Den drar så mycke batteri och man kan inte direkt ta med den till Jess fest i helgen eller Sues fest nästa helg haha. Skulle se ut som en papparazzi =)

Är svin trött...ska upp tidigt me...Så..Sov gott =)

Jag vet att jag lovade

2009-05-26 01:35:00 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Jag veeet att jag sa att jag skulle uppdatera idag. Men det blev så sent. Skulle lämna hundarna till mamma för att få ihop denna vecka. Ush vad jag saknar dom =(

För trött, så jag skiter i att jag lovade hihi =) puss!



Shopping beroende!

2009-05-25 00:34:08 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Det är nog dom flesta tjejer. Ni som vet hur det är att hellre köpa den där fina tex: toppen och äta nudlar 1vecka istället. Haha... Det är jag i ett nötskal =P.....Men är det värt. För min del iaf. =)  Jag blir verkligen  super glad =).... Jag vet att jag lovade att lägga upp vad jag shoppade. Men har redan varit uppe för länge med tanke på att jag endast sovit max 2timmar inatt igen!

Har tittat på film ikväll. My best friend´s girl. Jag tyckte den va skit kul. Sen vet jag inte om det är för att jag är väldigt trött =)

Nepp...uppdate imorron istället. Bed time.

Natti!


Jag älskar blommor!

2009-05-24 00:57:05 / 4 kommentarer kommentera inlägget?..


Jag var uppe igår natt också! Helt hopplöst. Sov 2 timmar innan jobbet. Mottiverande haha. Men kom iväg iaf. Åkte till Kista efter jobbet & köpte mat. Vi orkade inte laga. Gooood kycklingfilé som vanligt =) Handlade lite fint till mig själv me. För pengar som ska gå till mat haha men de var det värt. Blev en topp,ett par skor, en ring, ett armband & en hårspray som luktar så gott! Jag hittar nästan alltid fina billiga saker =) Det är bra när det är eko i plånboken.

Men för att återgå till min rubrik....jag kunde som sagt inte sova & vart hur uttråkad som helst, så jag tog kameran & plojj fotade mina blommor bland annat.


           
© inger andersson

Hugo var så söt som höll mig sällskap hela natten =)

Nu ska jag sova!!! Sååå trött...Gör en uppdate imorron =)

Puss & Kram♥

Bagare nästa??

2009-05-23 02:19:05 / 4 kommentarer kommentera inlägget?..


Bakade chocolate chip muffins idag igen. Dom är väldigt populära här hemma =)  Dom är faktiskt farligt goda. Speciellt när dom precis är klara så chokladen förtfarande är lite smällt. Mmmmmm =)
Idag har det inte hänt mycke. Försökt få tag på tid hos sjukgymnasten men dom hade bara tele tid mellan 13-14 Det visste inte jag =( Nåja, får ringa dom på måndag.

Plockade lite syrener när vi var ute med hundarna. Luktar så gott!! Och dom är så fina på köksbordet =) Jag ääääälskar blommor!



Jag gick inte & la mig förens 10 i förmiddags. Mådde jätte illa & det gick inte att sova alls =( Sov i 6 timmar sen iaf. Ska försöka sova snart för jag ska jobba imorgon. Måste ta igen timmar jag förlorade från mån & tis.
Vi har börjat med total utförsäljning nu. Annons i Aftonbladet. Så det hade vart full rulle på jobbet. Känns konstigt att det ska stängas ner. Vet fortfarande inte vart det slutar för min del. Har ingen aning om vad jag vill göra heller. Suck...helt hopplöst.

Fastnat på Pussycat dolls låt -I hate this part.....gillar den massa.Men denna tjej gör den bra me =)





Fan, man önskar man kunde spela gitarr. Undra hur det går för Thisse med hans spelande.
 Försöker hitta om man kan få den till mobilen. Men allt jag hittar kostar hur mycke som helst. Känns lite onödigt. Då klarar jag mig utan =)

Nää nu ska ett tips upp sen är det mars i säng!

Natti natti

Ps. Mamma du kommer alltid vara 44 & jag vara 18 haha ;) love you! We wish, uppenbarligen är vi så gammla så vi börjat bli senila båda två haha =D

Personligt rekord!

2009-05-22 04:21:30 / 4 kommentarer kommentera inlägget?..


Idag vaknade jag, hör & häpna, 17.30!!! Hade fortsatt att sova om inte Marcus ringt & väckt mig. Helt färdig & orörlig låg jag på soffan. Kan inte sova i sängen för Marcus snarkar,sprattlar & är allmänt irriterande!  Nu sitter jag iaf här & kan inte sova! Kl.4 på morgonen =) Hur glad som helst för min Tv4 komedi kanal =)

Vi var i Kista en snabbis. Behövde göra nånting idag. Köpte en jätte fin bikini på H&M. Den är vit & verkade vara väldigt bra fodrad, så den inte blir genomskinlig när man badar. Överlycklig att jag hade hittat en bikini som satt bra hoppade jag in i duschen för att testa om den var något att lita på vid stranden. NEJ det var den inte!! Skit också!!!! Helt genomskinlig överallt haha..Så den eviga bikini jakten fortsätter för min del. Helt hopplöst fall =(



Jag kan ha den att sola i iaf =)

Ska boka en tid hos kiropraktor imorgon (eller senare idag blir det jue =P) för min rygg. Hoppas dom har tid för mig. Har fortfarande ont. Men kan iaf röra mig idag. Men jag måste upp tidigt för att ringa dom iaf. Ush...det blir ju lätt att ta sig upp om man precis somnat. Bara bita ihop.

Och för att svara Sue på kommentaren om smashbox: Glömde tipsa om att man kan börja prenumenera på Glamour så får man dom =)
Och till Börje: Du behöver inte dom, det räcker med en öl för att du ska få rosiga kinder =D hihi ;)

Mår skit illa, Hugo har nån knöl på ryggen som gick upp idag....fick tvätta stackarn & pyssla om honom. Han ligger på en stor kudde nu & drömmer.
På tal om drömma....hade världens sjukaste drömm haha.....Det var en jätte stor soffkudde som man satt på som en häst så blev den till en elefant. Åkte i hissar sittandes på den där "elefanten" & red omkring ute på den. Såå sjukt hahaha...Va fan kan den drömmen handla om? Nån som kan ha någon idé? =)

Ska gå & koka upp vatten & dricka en kopp te. Börje var är du när man vill dricka te!? =)

Puss o hej


Smashbox lipp gloss & cheek color

2009-05-21 02:38:41 / 2 kommentarer kommentera inlägget?..




Jag tänkte bara lite snabbt tipsa om dessa två från Smashbox. Dom är helt perfekta att ha till vardags då dom framhäver dina egna naturliga färger.  Den rosa är ett lipp gloss & den vita är cheek color. Båda är transparenta till en början & väldigt lätta i konsistensen. Och när man applicerar dom på kinder eller läppar så kommer din egna naturliga färg fram. Som om du precis varit ute i friska luften =)

Dom finns att köpa på Kicks nu har jag sett. Annars på eleven.se där ett kitt kostar 399kr

Jävulskt ont!!!!!!

2009-05-21 02:22:24 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Idag när jag vaknade fick jag en chock...kunde inte röra mig!! Hade fått ryggskott eller nånting . Ont gjorde det iaf!!! Jag fick panik...försökte ringa Marcus tusen gr men han kunde inte svara. Jävla Marcus =P Försökte ta mig upp för att hitta värktabletter men det var det INTE värt. Fanns inga & hade mer ont efter de försöket. Sen kom Marcus & räddade mig med voltaren. Så efter ett tag kunde jag sätta mig upp iaf. Vilken mardrömm det varit idag. Suttit i sängen nästan hela dagen & knappt kunnat andas eller röra mig för då högg det till i ryggen. Och inte finns det någon tv här inne, och internet har strulat. Sen efter en till voltaren kunde jag stå på benen iaf. Och då var jag tvungen att få luft! Gick i snigelfart till bilen & åkte med Marcus till Kista & handlade painkillers...alvedon & ipren! Pratade med akuten & det går inte att göra så mycke åt ryggskott men att jag måste gå till kiropraktor el. sjukgymnast så jag inte får mer problem med ryggen. Sen sa dom en kur jag skulle ta. Blää, jag gillar inte att pilla i mig tabletter. Min kropp kommer ju bli helt förstörd snart.

Jag har en rolig sak från idag. Det kom ett litet paket med 2 Smashbox produkter i brevlådan =D
Dom var riktigt bra! Skriver ett tips om det i ett nytt inlägg sen =)

Nu börjar nog dessa piller värka snart...Så det är bäst att sluta.
Hoppas eran dag varit bättre!

Puss

Jätte god fiskgratäng

2009-05-20 03:06:59 / 3 kommentarer kommentera inlägget?..




Du behöver:

Potatismos(pulver) beräknat till 10pers på förpackningen.
500g Alaskan Pollok fileér (tinade)
1 tärning vitlök & persilja buljong (Knorr Örtagården)
1 pkt crabsticks
3 pkt Findus senaps fiskgratäng. (Det är garneringen, du behöver också smör & vatten till denna, läs tillagning på baksigan)

Sätt ugnen på 180°c
Koka upp potatismoset enligt anvisning på paket. Buljongtärningen ska dock i vid uppkokandet av vattnet så den är helt smält innan pulvret ska i.
Ta lite av potatismoset & sätt i botten av din form. Sätt sedan fileérna i mitten av formen.



Hacka upp krabsticksen i önskad storlek & fördela jämt över fisken.
Resten av potatismoset ska läggas rund kanterna.



Nu ska det sista på och det är senapsblandningen.



Nu ska den värmas i ugnen i ca 45-55min tills den får fin gyllenbrun färg.
Låt den sedan svalna en liten stund innan servering.

Smaklig måltid! =)

Bröllopsduellen.

2009-05-20 02:30:17 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Tittade precis på Bröllopsduellen med Kate Hudson & Anne Hatgaway. Riktig tjejfilm, and i loved it. =) Riktig må bra film. Sen älskar jag Kate Hudson. Tycker hon är en jätte bra skådis. Och sen är hon såå söt, va avundsjuk man blir =) Den får fyra toasters av fem haha ;)
Jag är inte någon som tänkt på bröllop sen jag va liten som man hör att tjejer gör hela tiden. Men efter den här filmen är man faktiskt lite sugen på att fantisera sig bort, hur man skulle vilja ha sitt bröllop =)



Det blev Blue Moon Bar igår iaf. Stannade inte jätte länge men jag visade mig där för Jeanettes skull =) Sen var Jess & Sue där så de var mysigt att träffa dom me. Inte världens roligaste ställe. Dom verkade lite bittra över att få jobba under en studenskiva eller så hade dom väll inte fått sig något bara ;P hehe.

Har lagt ut lite saker på tradera som jag inte andvänder. Gud va jobbigt det är! Tar ju jätte lång tid. Man måste få med all info så man inte får tusen mail om frågor sen. Så måste man väga osv för att veta frakten. Blää. Det är ganska lätt igentligen, bara det att jag har så mycke som ska säljas så det blir så många annonser. Skönt sen när allt är sålt.
Imorron ska jag försöka att lägga upp resten.

Sitter & försöker förstå mig på photoshop lite bättre. Söker på olika sidor om olika tips & trix. Det är verkligen ett program man måste öva & exprementera mycke med. Men man blir bättre & bättre iaf. I snigelfart men vadå =)

Såg på balkongen idag att min första jordgubbe håller på att växa fram!!!! Weeeii...Gott det ska bli =) Hoppas det kommer många!



Marcus tyckte inte den såg så god ut, och jag måste kanske hålla me...men samtidigt är den ju inte mogen än,eller vuxit färdigt. Han kommer inte få smaka sen bara för att han sa så =P haha. Jag längtar hur som helst att få äta upp den! =)

Nu ska jag skriva upp receptet på min fiskgratäng till er som ville ha de. =)

Kram gonatt.

Tippad vinnare...

2009-05-18 17:52:33 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Tydligen var det ganska väntat att Norge skulle vinna i lördags. Jag hade dock aldrig hört låten. Men jag & Börje vann iaf med våran tippade vinnare. Resten av top 5 listan gick sådär. Fick med någon rätt till men inte i rätt ordning. Samma med dom andra. Men jag & börje vann iaf på tippade vinnaren =D woho.


On my way till Borgemons på schlager kväll.

Igår var jag bara hur seg som helst. Måste bli frisk någongång!
Gjorde ingenting vettigt alls igår, jo städade lite.
Sen satt vi & spelade kort medans vi väntade på att maten skulle bli klar. Jag gjorde min fiskgratäng. Väldigt yummie =)






Vi spelade 500. Undra vem som vann ;) hihi

Blivit bjuden på studentskiva ikväll på Blue Moon bar. Vet inte om jag orkar gå. Man borde de eftersom de e lilla plutt Jeanette´s studentskiva. Skulle va skönt att komma hemifrån en stund också. Även fast jag igentligen inte orkar. Jag ska göra mig iordning & se om jag orkar sen.

Hörs kanske lite senare.
Ciao


Söta fåglar på min balkong =)

2009-05-16 20:24:20 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Jag har köpt talgbollar till fåglarna på balkongen. Gud va snabbt dom äter upp dom där. Men det är det värt =) Idag fick jag nämnligen se en fågel som jag inte sett på flera år.



Senast jag såg en hackspett var när jag & Linda var på en praktik på Gotland i gymnasiet. Vi var ute & red i skogen & fick syn på en hackspett. Men den var tyvär död. Men den såg levande ut för den satt upp & ner mitt på ett träd. Måste ha dött medans den hackade. Det är hemskt, men det såg väldigt roligt ut =P

Varit på jätte dåligt humör idag. Mådde jätte dåligt igår natt & det sitter väll kvar idag. Ska över till B strax & titta på melodifestivalen. Igentligen orkar jag inte men blir helt deppig av att sitta här inne. Hur ensamt som helst.
Suss kommer över dit också.
Skriver kommentarer om melodifestivalen senare ;)...

Puss & hej

Stora sega chokladmaränger

2009-05-15 17:01:31 / 4 kommentarer kommentera inlägget?..





Dessa maränger vart såå goda. Ni måste testa!


7 st ekologiska äggvitor
5.25 dl strösocker
100 g mörk kvalitetschoklad 70%


Sätt ugnen på 130 grader, varmluft. (med vanlig ugn, höj temperaturen på din ugn med runt 20- 25 grader)

Blanda äggvita och strösocker i en rostfri bunke.

Sänk ned bunken i vattenbad och värm marängen till 60-65 grader under konstant vispning, kontrollera temperaturen med hjälp av en stektermometer.

Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen med en elvisp tills den kallnat, enklast i en bakmaskin. Stanna inte vispen förrän det är färdigt, då finns risk att marängen sjunker ihop!

Smält chokladen och blanda den, väldigt försiktigt & endast lite, med marängen.

Klicka ut marängen med hjälp av två skedar på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda dem i ugnen i 45-55 minuter, marängerna ska vara sega lite i mitten.

Det blir ju inte riktigt lika fint som Leilas men dom är garanterat ätbara ;)


Recept från: Leila Lindholm
www.recept.nu 


Ordentlig hostmedicin

2009-05-15 00:57:40 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Kunde inte sova någonting inatt pga allt hostande. Hjälpte ju inte direkt att det låg en traktor bredvid heller! Gud vad Marcus snarkade inatt!
Tog lite av Marcus hostmedicin på morgonen sen & shit. Slockna på 5 sek! Låg & dreggla på kudden helt död till 16.00!
Det behövde jag.
Spelade in Marcus snarkningar också, för han tror inte på mig när jag säger att han gör det. Han säger bara: du har inga bevis. Men nu så hade jag de haha. Men då dög det inte. För det finns en vis hund som heter Hugo som kan snarka presis lika högt. Så sålänge jag inte hade inspelat där man ser att det är han så tror han mig inte. Sen börjar han as garva & får knappt luft för han hostar så mycke. Knäpp.
Jag har gått runt & försökt pyssla lite här hemma för att få någonting gjort. Jag är uttråkad men orkar endå inte göra något. Har iof bakat. Sockerkaka, chocolate-chip muffins (dom från igår är nästan slut) & Choklad maränger! Mmmmmm....guud va gott det ska bli. Speciellt med maränger som jag Älskar. Ska lägga upp recepten på bägge här sen så ni kan baka godsaker ni också =)

Nu ska det ätas & slappa framför tv:n. Sen ska jag ta hostmedicin & slockna för natten =)

Kram kram

Chocolate-chip muffins

2009-05-15 00:29:32 / 5 kommentarer kommentera inlägget?..





6,5 dl Vetemjöl
2 tsk Bakpulver
0,5 tsk Salt
200g Smör
3dl Strösocker
2 Ägg
2dl Mjölk
200g Ljus blockchoklad

Sätt ungnen på 180g. Ställ ut ca 20st bakformar på en plåt.
Vispa ihop ägg & strösocker med en elvisp så det blir lite fluffigt.
Smällt smöret & ta undan från plattan, häll i mjölken i smöret.
Blanda ihop resten i en bunke innan du häller i äggsmeten & smöret.
Hacka chokladen i små bitar & rör ner i smeten.
Andvänd två skedar & fyll formarna till hälften.
Grädda i mitten av ugnen i ca 15min.
Låt svalna en liten stund (men inte för länge, dom är extra goda när chokladen fortfarande är smällt)
Om du ska äta dom senare så är det bara värma dom i micron några sek. =)

Enjoy!

Recept av: Jeanette

Gratis presentkort!

2009-05-14 00:44:56 / 5 kommentarer kommentera inlägget?..


Hittade en jätte bra sida där man kan få presentkort på tex: VeroModa,H&M m.m
Det är helt gratis & man samlar poäng genom att tex tipsa vidare. Så bli medlem Gratis nu & sprid vidare till alla du känner så kan vi gå & shoppa sen! =D

http://www.gratis5.se/user/register/inger_and

Natti natti =)

Hugo som valp!

2009-05-13 23:39:47 / 2 kommentarer kommentera inlägget?..


Städade i några lådor härom dagen & hittade gammla foton på Hugo när han va liten. Guuud va söt han va.



Han får stå på ett bord (som btw jag aldrig får ommålad) i hallen med lite blommor jag plockade idag =)



Han är fortfarande ett charmtroll iaf =D Han ser lite trött ut bara =)




Alla på jobbet verkar också ha blivit sjuka nu =( Vet fan inte vad det är som går runt. Svinsjukan kanske =P Nä ush, det får man verkligen inte hoppas.

Håller på & bakar Chocolate Chip muffins just nu. De luktar så gott här =) Jag lägger upp receptet senare eller imorgon så ni också kan baka goda muffins. Fick receptet av Jeanette. Hon hade bakat såna & tagit med sig till jobbet för ett tag sen & jag tror jag åt upp 8st på raken haha.
Nu ska muffinsarna ur ugnen & sen ner i magen! Ååh, jag saknar Mimmi....vi gick alltid hem på rasten i högstadiet & bakade chocklad muffins. Ibland gick vi inte ens tillbaka för vi var väll i mat koma efter allt vi åt haha.
Mimmi, om du läser det här: Det är inte samma sak att äta muffins utan dig! Och hoppas du har det bra där i Kvibille ;) haha.

Puuuuss

seg, segare & segast

2009-05-13 01:06:40 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Jag måste vara den mest slitna personen i världen känns det som. Vill bli frisk & det är nu! Till råga på det så har jag tjejernas röda månads vänn. Ont i hela kroppen =( Urk.
 Marcus va snäll & kom hem med kakor,frukt & glass efter jobbet. Det var exakt vad jag behövde!
Det har varit tv kväll med Desperate Housewifes, Christine & Brothers and Sisters. Så spännande nu i Desperate....



.....längtar till nästa tisdag!
Nää dax för Ballerina kakor & sen försöka sova lite. =)
Puss & kram

Dagens tips! Vichys serie.

2009-05-12 14:09:25 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..





Jag har ganska känslig hy. Får lätt utslag när jag är stressad eller är sjuk osv. Då är det ju såklart bäst att sluta stressa & vara sjuk, men ja...inte alltid så lätt kanske =) Så då är det lika bra att förebygga huden så gott man kan. Jag andvände tidigare Clinique's 3-stegs serie. Men när den tog slut tänkte jag prova Vichy's serie från Apoteket. Jag gick dit & bad om lite hjälp & frågade efter prover först innan jag köpte serien i full storlek. Jag vart helt såld! Det gäller att hitta det som passar just din hud men denna kan jag varmt rekomendera att testa. Som sagt, be om prover så känner du hur det känns.
Glöm inte att rengöringen är lika viktig på morgonen som på kvällen & den viktigaste grunden för att få bättre hud.
Glöm inte heller att alla hudtyper är olika & den serien jag har kanske inte passar just dig, så be om hjälp på Apoteket så att du vet att det passar dig.

Kram kram =)




 


måste bara tipsa!

2009-05-12 02:18:43 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Suttit & fixat lite med bloggen & jag måste säga att det är sjukt svårt med alla koder man ska kunna för att få det som man vill ha det. Men så hittade jag: Designa Din Blogg & den är så sjukt bra! Även för dummies som mig ;)
Så tips tips tips! Vill du ha hjälp att fixa din sida mer personlig & inte kanalla dessa koder själv, gå in på:
www.designadinblogg.se

Mer fix med bloggen imorron, ska försöka sova nu.
Puss gonatt.



sömnlös natt...

2009-05-11 15:40:55 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Nej, är inte bättre idag =( såklart! Sovit så dåligt inatt. Helt hopplöst. Får vara hemma idag från jobbet. Sitter & funderar på vad man ska äta till middag. Måste vara nå enkelt & lätt att äta. Min fiskgratäng kanske...den är lätt att göra & lätt att äta. Så får de bli.
Vi hörs kanske lite senare......

Fredag, lördag, söndag

2009-05-11 00:23:23 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Vilken mysig helg jag har haft! Gått lite för fort bara.
I fredags kom Sue & Jess över för att tillsammans göra oss iordning innan Garbo =) Sen mötte vi upp Chris på vägen, alltid ute i sista minuten springandes till tåget, hann som tur var precis med tåget...världens träningspass att springa i klackar haha, så alla var hur varma som helst sen när vi satt på tåget. Men sen vart det party time =) Jessica vart såå full, haha va söt du va ;) Träffade upp J & Börje där och stannade tills dom stängde. Sen sov Jess & syster hos mig. Jessica var så söt när hon sov =D helt däckad =)

Igår var vi ganska sega, men Suss, Ida & jag åt middag tillsammans innan vi åkte till en uteservering på söder där vi mötte upp Jessica. Vi vart bjudna på så goda drinkar!

 



Det är en kompis till syster som äger stället så han va verkligen snäll att bjuda tjejorna på god dricka ;) Den vi håller i vad någon sorbet liknande drink med passon/mango smak tror jag...god & livsfarlig var den! Smaka ju ingen sprit, slinker ner som ingenting. Men som sagt, GOD va den =) Och denna kväll var det Idas tur att bli lite salongsberusad, fnissig & glad haha =D sötnos!
Det blev hemgång redan vid 12 & på vägen hem vid söder hade vi turen att precis missa tåget men samtidigt bli uppvaktade av en väldigt jobbig man som druckit några glas för mycke. Han friade till alla, sprang efter oss & vägrade låta oss vara. Även fast han verkade helt ofarlig så kommer jag alltid tycka det är obehagligt med allt för berusade människor pga det förflutna man varit med om. Vi lyckades iaf bli av med honom efter ett tag & fick åka hem i lugn & ro. Börje sov hos mig, vi åt kycklingvingar och sen tok somna. Skönt att inte sova själv.

Idag sov jag verkligen ut, så skönt. Sen vid halv 7 mötte jag upp Jessica vid Kista. Vi gick & åt på det vanliga stället ;) Spanjoren & deras kycklingfilé. Jag äter alltid den om jag är där. Sen gick vi på bio & såg 17 Again. Den var mycke bättre en vad jag hade förväntat mig faktiskt. Jag tyckte den var rolig. 
Sen vart det hem & nu sitter jag i soffan & tittar på tv. Tittar på Animal Planet, djurpoliserna & det är nästan så man gråter av alla hemskheter djur utsätts för  =( Man vill bara hjälpa dom alla & ge dom massa kärlek. Så tittar man på sina snuttar här hemma & kan inte låta bli att pussa & klappa på dom.


Willma pussar på sin favorit =)

Börjar bli krasslig igen! Marcus som smittat mig. Den jäveln =P Nää då. Men så himmla tröttsamt. Hoppas man känner sig bättre imorgon.

Gonatt, sov gott =)

En ny familjemedlem

2009-05-03 22:30:11 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Igår hämtade jag Molly hos Börje. Hon ska bo hos mig ett tag & jag ska göra henne till utekatt tänkte jag. Bor ju på bottenvåningen så då kan man låta henne ta sin egna tid att våga sig ut. Hon ska bara göra sig hemmastadgad först innan jag börjar med de projektet.
Hon är så mysig, springer efter mig överallt & kelas. Sen löper hon iof men de struntar jag i, jag tänker inbilla mig att hon verkligen äälskar mig & att de inte beror på att hon löper =P
Men hon har gjort det mysigt för sig iaf =)





Jag har äntligen haft lite ork att stor städa hemma. Är bara lite kvar nu. Har mått så dåligt dom två sista veckorna så jag har inte haft ork till någonting. Bara varit tok deppig & haft svårt med andningen. Men kom iväg till jobbet nu i helgen iaf. Fan va jobbigt de var, men man måste komma igång igen.

Jag är så mät!. Jag gjorde egna pannbiffar med kokt potatis & egen gräddsås. Det vart verkligen jätte gott. Och när jag kom hem från jobbet hade jag en bakpotatis med hemmagjord skagen som väntade på mig =) Vilken lyx det var!
Ska nog unna mig något gott att äta till tv:n nu också, innan man tar ett bad. Har sovmorgon imorron så jag kan sitta i badet lite längre.

Dax för något gott & tappa upp ett bad =) Natti ♥


  
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu