Min hemmagjorda skagenröra

Nu äntligen kommer receptet på min skagenröra som jag lovat... bättre sent än aldrig =)
Åt bakpotatis med skagenröra idag, så då passade jag på att måtta upp ungefärliga mått på min skagenröra..
Skagenröra 4-6 personer (till bakpotatis)
Du behöver:
Ca. 1kg oskalade räkor
Salt
Vitpeppar
Citron
1 Gullök, ca 1dl
3 Ägg
1 dl finhackad färsk dill
1 burk stenbitsrom
3 dl Créme fraiche
1 dl Gräddfil
1½ dl Majonäs
(4-6 Bakpotatisar)
Bakpotatisen kan stå & bli färdig i ugnen medans du gör skagenröran.
Börja med att ha tinat räkorna om du köpt dom frysta & skala dom. Jag köper aldrig färdigskalade frysta räkor pga att dom inte smakar lika gott, inte heller dom i lag då dom oftast är för salta och tappat lite av räksmaken.
Koka sedan äggen ca 8min.
Finhacka löken & dillen.
När äggen är klara så tar du bort äggulan och hackar även äggvitorna.
Sedan blandar du alla ingredienser i en skål, men se till att inte ta för mycke av salt, vitpeppar & citron utan se till att smaka av ordentligt så du inte tar för mycke. Börja med ca 1tsk salt & vitpeppar och 1msk pressad citron.
Rör ej allt för mycke då röran lätt blir för lös. Om du har möjlighet kan den stå och dra till sig i kylen ca.30min.
Ta en ordentlig stor klick skagenröra på bakpotatisen & glöm inte ha smält smör på potatisen innan =)
Smaklig måltid!